Az élelmiszeripar etikai kihívásai

by Ildikó, Leveleki
State: New
$36.99
VAT included - FREE Shipping
Ildikó, Leveleki Az élelmiszeripar etikai kihívásai
Ildikó, Leveleki - Az élelmiszeripar etikai kihívásai

Do you like this product? Spread the word!

$36.99 incl. VAT
Only 1 items available Only 1 items available
Delivery: between Tuesday, October 5, 2021 and Thursday, October 7, 2021
Sales & Shipping: Dodax

Check other buying options

1 Offer for $36.99

Sold by Dodax EU

$36.99 incl. VAT
State: New
Free Shipping
Delivery: between Tuesday, October 5, 2021 and Thursday, October 7, 2021
View other buying options

Description

Munkám alapgondolata Teréz anya gondolatának igazsága volt: "Éhínség nem azért van a Földön, mert képtelenek lennénk jóllakatni a szegényeket, hanem azért, mert képtelenek vagyunk a gazdagok éhségét kielégíteni." A világ fejlett országai élelmiszer túltermelési válsággal küzdenek. Eközben a világ 34 országában óriási élelmiszerhiány van. Ez helyi konfliktusokat, de globális problémát is generál. A gondok megoldásában az élelmiszerpazarlás megszüntetése, a felelos vásárlói magatartás is nagyon sokat segítene. Ha a fejlett országok fogyasztói csak annyit vásárolnának, amennyit elfogyasztanak, az éhezok jelentos százalékát meg lehetne etetni. A világ rohamosan növekvo népességének élelmiszerrel való ellátása az elottünk álló évszázadok legnagyobb kihívása lesz. Bár az élelmiszerek eloállítását szigorú törvények, szabványok szabályozzák, a minél nagyobb profitra törekvo nagyvállalatok próbálkoznak az etikusság és törvényesség határán mozgó élelmiszer termelési gyakorlatokkal. Túlzott vegyszer és mutrágya használat, génmódosítás, klónozás. Számomra félelmetesnek tunik a kocka alakú dinnye, és az is, hogy az ember Istent "játsszon" és új teremtményeket hozzon létre.

Contributors

Author:
Ildikó, Leveleki

Further information

Biography Artist:
Leveleki Ildikó vagyok, 50 éves, kétgyerekes családanya. Magyarországon, Nyíregyházán élek. Tanulmányaimat a Nyíregyházi Egyetemen és a Miskolci Egyetemen végeztem. Közgazdász vagyok és mérlegképes könyvelo. Rengeteget olvasok, érdekelnek a közvetlen környezetemben és a nagyvilágban történo események. Szeretem és óvom a természetet, az állatokat
Language:
Hungarian
Number of Pages:
92
Media Type:
Softcover
Publisher:
GlobeEdit

Master Data

Product Type:
Paperback book
Release date:
January 20, 2019
Package Dimensions:
0.22 x 0.15 x 0.005 m; 0.186 kg
GTIN:
09786139413164
DUIN:
PHJLQTF1SJO
$36.99
We use cookies on our website to make our services more efficient and more user-friendly. Therefore please select "Accept cookies"! Please read our Privacy Policy for further information.