Transcriptionele interferentie

by Protsenko, Alexei
State: New
$57.79
VAT included - FREE Shipping
Protsenko, Alexei Transcriptionele interferentie
Protsenko, Alexei - Transcriptionele interferentie

Do you like this product? Spread the word!

$57.79 incl. VAT
Only 1 items available Only 1 items available
Delivery: between Friday, May 27, 2022 and Tuesday, May 31, 2022
Sales & Shipping: Dodax

Description

Transcriptionele interferentie is het gevolg van het bestaan van twee promotors en impliceert een rechtstreeks negatief effect van de ene transcriptionele activiteit op de tweede transcriptionele activiteit, bestaat als een integrerend deel van het genoom en vormt de basis voor de regulering van de genactiviteit. Het werd voor het eerst ontdekt in genen die de lytische of lysogene pathway van de matige colibloem 186 bepalen, waarbij de sterke lytische promotor de activiteit van de zwakke, convergent geplaatste, lysogene promotor verscheidene malen vermindert. Repressie van de lytische promotor voorkomt interferentie en zorgt zo voor de positieve autoregulatie die nodig is om een stabiele lysogene toestand te handhaven. Transcriptionele interferentie is wijdverbreid en is aangetoond voor vele organismen en genetische systemen, maar nooit voor restrictie-modificatiesystemen. Transcriptionele interferentie is het gevolg van het bestaan van twee promotors en impliceert een rechtstreeks negatief effect van de ene transcriptionele activiteit op de tweede transcriptionele activiteit, bestaat als een integrerend deel van het genoom en vormt de basis voor de regulering van de genactiviteit. Het werd voor het eerst ontdekt in genen die de lytische of lysogene pathway van de matige colibloem 186 bepalen, waarbij de sterke lytische promotor de activiteit van de zwakke, convergent geplaatste, lysogene promotor verscheidene malen vermindert. Repressie van de lytische promotor voorkomt interferentie en zorgt zo voor de positieve autoregulatie die nodig is om een stabiele lysogene toestand te handhaven. Transcriptionele interferentie is wijdverbreid en is aangetoond voor vele organismen en genetische systemen, maar nooit voor restrictie-modificatiesystemen.

Contributors

Author:
Protsenko, Alexei

Further information

Biography Artist:
Protsenko Alexei Sergejevitsj, doctor in de biologie, onderzoeker aan het G.K. Skryabin-instituut voor biochemie en fysiologie van micro-organismen, Russische Academie van Wetenschappen, Poesjkin, Rusland.
Language:
Flemish
Number of Pages:
92
Media Type:
Softcover
Publisher:
Uitgeverij Onze Kennis

Master Data

Product Type:
Paperback book
Release date:
June 22, 2021
Package Dimensions:
0.22 x 0.15 x 0.005 m; 0.186 kg
GTIN:
09786203571707
DUIN:
NJMQUGQ51QV
$57.79
We use cookies on our website to make our services more efficient and more user-friendly. Therefore please select "Accept cookies"! Please read our Privacy Policy for further information.